Haberler

Dönem VI Öğrencilerimize Oryantasyon Gerçekleştirildi

VITAL – Lokman Hekim Üniversitesi Mesleki Beceri ve Simülasyon Merkezi’inde 2024-2025 eğitim-öğretim dönemine intörn hekim olarak başlayacak olan Dönem VI öğrencilerimize teorik, pratik ve uygulama eğitimlerinden oluşan bir programla oryantasyon gerçekleştirildi.

Bu program kapsamında öğrencilerimize LHU Ankara Sağlık ve Uygulama Merkezi’nde intörnlük ile ilgili temel süreç aktarılmasını takiben “İnsan Kaynakları Uygulamaları, Laboratuvar Süreci, Numune Güvenliği, Acil Tıp Hukuku, İyi Hekimliğin Esasları, Etkili İletişim Teknikleri, Hasta Ve Hasta Yakınları İle İletişim, Enfeksiyon Kontrol Önleme Programı, Sağlıkta Kalite Standartları, Bilgi Güvenliği Ve Yönetimi, Acil Durum Yönetimi” gibi konularda olgularla zenginleştirilmiş teorik eğitim verildi.

Teorik eğitimin ardından Mesleki Beceri ve Simülasyon Merkezimizde temel hekimlik becerilerinin gözden geçirilmesi ve birebir uygulanması sağlandı. Klinik senaryolar aracılığı ile hem dijital simülatörler hem de standardize hastalar ile yüz yüze görüşerek intörn hekimlik döneminde sık karşılaşacakları konularda pratik ve uygulamalı eğitimler yapıldı. 

“İntörnlüğe Merhaba” oryantasyon programına destek veren öğretim üyelerimize teşekkür ederiz. Ayrıca mesleki hayatta her zaman arkalarında olduğumuz öğrencilerimize intörnlük dönemlerinde başarılar dileriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir